7-30 mm-es lyukméretű gyümölcsgyaluk cseréjével érhető el egész gyümölcsből vagy zöldségből a kívánt sűrűségű homogén pép.
Főbb jellemzők:
- alkalmas magtalanított gyümölcsök és zöldségek darálására
- különböző lyukméretekben kapható, cserélhető vágógyalu a kívánt pépsűrűség eléréséhez
- biztonsági kapcsolóval ellátott fedél (nyitott állapotában a darálás nem indul el) a forgórészhez való könnyű hozzáférés és az egyszerű tisztítás érdekében
A magtalanított gyümölcsök és zöldségek darálása egy lapátos rotorral történik, ami nagy sebességgel forogva préseli a gyümölcsöt a vágógyaluhoz. A gyümölcsöket és zöldségeket a gép fogadógaratán keresztül lehet az aprítóba jutattni egy adagolóberendezés (például felhordószalag) segítségével.
Fő tulajdonságok:
- rozsdamentes acélszerkezet bolygókerekekre szerelve (önmagában álló változat)
- biztonsági kapcsolóval ellátott fedél (nyitott állapotában a darálás nem indul el) a forgórészhez való könnyű hozzáférés és az egyszerű tisztítás érdekében
- 12 mm-es lyukátmérőjű vágógyalu (alapfelszereltség)
- a csúszógyűrűs és gumi tömítésekkel ellátott lapátos forgórész megakadályozza a folyadék villanymotorba történő bejutását
- közvetlenül a forgórészre kapcsolt villanymotor
Opciók:
- különböző lyukátmérőkkel elérhető cserélhető vágógyalu
- felhordószalagra szerelhető keret nélküli kivitel
- érzékelővel ellátott adagoló kapu csomagprés számára
- vágószerkezet az erős rostszerkezetű gyümölcsökhöz (például rebarbara, gyömbér)
- a darálási ponton elhelyezett adagoló egység az adalékanyagok (enzim- vagy aszkorbinsav) pontos adagolásához